fbpx
Waarom zit Pepijn op de wc?
terugspoelen
Hij kreeg van ons een sample van Page.
vooruitspoelen
Lees nu gauw de Case van Page Vochtig.
Bekijk project
Wat drinkt Ryanne tijdens de yoga?
terugspoelen
Innocent sapje dat ze van ons kreeg in de supermarkt
Bekijk project
Wil jij weten wat Tim staat te kokerellen?
terugspoelen
Hij heeft Santa Maria geproefd in een van onze foodtrucks.
vooruitspoelen
Sindsdien kan hij niet kiezen welk recept hij moet nemen.
Bekijk project

Horen

Horen: beïnvloed consumenten met geluid

Horen, of beter gezegd geluid, is meestal het tweede wat de consument merkt van de promotieactie. De promotors benaderen de consument. Nadat de consument de promotor ziet staan, zal deze een open vraag stellen met als doel de consument te wijzen op het product wat gepromoot wordt.

Een pakkend script brengt de boodschap krachtig over

De consument hoort het brandscript dat de promotor vertelt. In het script kan de nadruk liggen op het product, de bijzondere eigenschappen of bijvoorbeeld het gebruiksmoment. Consumenten willen graag horen welke behoefte het product voor hen vervult. Wanneer dit vroeg in het verhaal duidelijk is, zijn ze eerder geneigd te luisteren naar de promotors en vervolgens tot actie over te gaan.

Creëer de juiste sfeer met muziek
Muziek draagt bij aan beleving. Een kleine verandering in de sfeer heeft onbewust effect op het gedrag van het winkelend publiek. Een sfeer die bij het product past zorgt ervoor dat de boodschap beter overkomt. Zo zal tropische muziek de boodschap en beleving rondom een nieuw vruchtendrankje versterken en zal een muziekje uit de commercial de herkenbaarheid enorm doen toenemen. Sonic branding is dan ook een belangrijke term.

Muziek heeft invloed op het koopgedrag van de consument
Uit onderzoek blijkt dat muziek tijdens het winkelen de verkoop kan stimuleren en ontmoedigen. Het is dus belangrijk om exact te weten hoe en welke muziek moet worden ingezet. Er zijn twee belangrijke voorwaarden waaraan muziek moet voldoen wil het stimulerend werken voor de verkoop. Ten eerste moet de muziek aansluiten bij de doelgroep. Ten tweede zal het geluidsniveau correct moeten zijn afgesteld.

Horen is een belangrijk zintuig. In combinatie met proeven wordt dit zintuig nog meer gestimuleerd. Klik hier om meer over de invloed van proeven op Fieldmarketing te lezen.

J.u.i.c.e. Promotions

Wil je jouw merk promoten of heb je inspiratie nodig? Wij kunnen je helpen bij het ontwerpen en uitvoeren van promotie acties. Van instore demonstraties tot aan street sampling, wij creëren mooie momenten voor jouw merk. Neem snel een kijkje in ons portfolio of kijk wat voor diensten wij hebben! Neem contact op voor vrijblijvend advies.


      

WIL JE OOK EEN SUCCESVOL PROJECT MET ONS STARTEN?

NEEM NU VRIJBLIJVEND CONTACT MET ONS OP

KLIK HIER VOOR PROMOTIEWERK