fbpx
Waarom zit Pepijn op de wc?
terugspoelen
Hij kreeg van ons een sample van Page.
vooruitspoelen
Lees nu gauw de Case van Page Vochtig.
Bekijk project
Wat drinkt Ryanne tijdens de yoga?
terugspoelen
Innocent sapje dat ze van ons kreeg in de supermarkt
Bekijk project
Wil jij weten wat Tim staat te kokerellen?
terugspoelen
Hij heeft Santa Maria geproefd in een van onze foodtrucks.
vooruitspoelen
Sindsdien kan hij niet kiezen welk recept hij moet nemen.
Bekijk project

Zintuigen

Promotie door de zintuigen te stimuleren

Gebruik maken van de zintuiglijke invloeden wordt al tijden als marketing tool gebruikt in de strijd om extra aandacht van de consument. Uit onderzoek blijkt dat het prikkelen van zintuigen steeds belangrijker wordt in communicatie. Het product, het merk of de dienst ‘beleven’ in alle facetten, intrigeert mensen en zorgt voor een betere beeldvorming. Tijdens een promotieactie krijg je ook de aandacht van de consument door een of meerdere van de vijf klassieke zintuigen te prikkelen.

Ogen en oren zijn de eerste zintuigen bij promotieacties

Nog steeds ligt de nadruk in eerste instantie op de communicatie via de ogen en de oren. Dat geldt ook voor de inzet van Fieldmarketing als sampling- en promotieteams of instore demonstraties. Het begint met oogcontact en dan volgt de dialoog. Soms is het een gemiste kans om het hier alleen bij te laten, want het prikkelen van de neus, de tastzin of de smaak kan in veel gevallen veel meer en nauwkeuriger informatie overdragen.

Het prikkelen van de zintuigen is mogelijk met het gebruik van geuren (ruiken), kleuren (zien), smaken (proeven) zoals zoet, zuur en unami, geluidselementen (horen) bijvoorbeeld muziek, maar ook structuren en vormgeving (voelen).

J.u.i.c.e. Promotions

Wil je jouw merk promoten of heb je inspiratie nodig? Wij kunnen je helpen bij het ontwerpen en uitvoeren van promotie acties. Van instore demonstraties tot aan street sampling, wij creëren mooie momenten voor jouw merk. Neem snel een kijkje in ons portfolio of kijk wat voor diensten wij hebben! Neem contact op voor vrijblijvend advies.

WIL JE OOK EEN SUCCESVOL PROJECT MET ONS STARTEN?

NEEM NU VRIJBLIJVEND CONTACT MET ONS OP

KLIK HIER VOOR PROMOTIEWERK