fbpx
Waarom zit Pepijn op de wc?
terugspoelen
Hij kreeg van ons een sample van Page.
vooruitspoelen
Lees nu gauw de Case van Page Vochtig.
Bekijk project
Wat drinkt Ryanne tijdens de yoga?
terugspoelen
Innocent sapje dat ze van ons kreeg in de supermarkt
Bekijk project
Wil jij weten wat Tim staat te kokerellen?
terugspoelen
Hij heeft Santa Maria geproefd in een van onze foodtrucks.
vooruitspoelen
Sindsdien kan hij niet kiezen welk recept hij moet nemen.
Bekijk project

Meetbaar resultaat

Meetbaar resultaat

Meetbaar resultaat is een essentieel begrip geworden voor marketeers. Waar marketing decennia geleden vooral gezien werd als geld uitgeven, heeft het een steeds concretere rol gekregen in de aanjager van de omzet. Online marketing heeft dit proces versneld. Fieldmarketing of brand activation is op vele gebieden zeer goed meetbaar. Zaken als het aantal contacten in algemene zin of de contacten specifiek binnen de doelgroep, de directe ROI of verkoop op locatie zijn gegevens die we eenvoudig kunnen onttrekken aan de campagnes die we uitvoeren. We meten veel, van oudsher al. Maar vergelijken is in praktijk toch vaak moeilijker dan we denken. Meetbaar resultaat betekent in ons werkveld ook kunnen sturen tijdens de campagne. En bij kunnen sturen blijkt goud waard.

Marktonderzoek fieldmarketing

Uit marktonderzoek komt al vele jaren naar voren dat met name sampling erg goed werkt om nieuwe producten en smaken onder de aandacht van de doelgroep te brengen. Uitgedeelde samples worden in ruim 80% van de gevallen aangenomen, als een positieve verrassing gezien en ook de conversie is sterk. Zeker bij point of sale is het resultaat goed meetbaar. Maar ook de andere vormen van promotie en activaties worden doorgaans positief beoordeeld. Veel hangt af van de sfeer waarin mensen verkeren en of het product of de dienst op dat moment relevant is. Daarnaast helpt het als de activatie opvallend en leuk is vormgegeven. Flyers uitdelen kan iedereen, maar een daadwerkelijke merkbeleving realiseren met meetbaar resultaat is andere koek.

Meetbaar resultaat bij point of sale

Bij point of sale vind je de meetbare actie campagnes. J.u.i.c.e. Promotions besteedt veel aandacht aan de communicatie met de actie locaties, of dat nu supermarkten of retail formules zijn. Wij koppelen de bezoekerscijfers terug naar de opdrachtgever en achterhalen ook de verkoopcijfers per product op de dage zelf en wanneer nodig in de weken erna. De directe conversie is altijd goed zichtbaar, meetbaar resultaat dus, de ROI op langere termijn moet altijd blijken. Dat zijn de cijfers die de brandmanager blijft monitoren.

Samen de mogelijkheden onderzoeken?

Benieuwd hoe je meetbaar resultaat kunt realiseren met jouw promotiecampagnes? Wij adviseren je graag over de methodieken en benchmarks en denken met je mee in een ontwikkelen van een effectieve campage. Neem gerust contact met ons op, dan pluk je snel de vruchten!

WIL JE OOK EEN SUCCESVOL PROJECT MET ONS STARTEN?

NEEM NU VRIJBLIJVEND CONTACT MET ONS OP

KLIK HIER VOOR PROMOTIEWERK