fbpx

Channel Sampling

Channel Sampling

Channel Sampling is één van de meest krachtige instrumenten van Sampling als het gaat om één op één contact met de doelgroep. Wanneer de beoogde doelgroep duidelijk kan worden gesegmenteerd, is Channel Sampling van grote meerwaarde als het gaat om samplingmethoden. De doelgroep wordt namelijk in een voor hun vertrouwde omgeving benaderd, waardoor deze groep meer ontvankelijk is voor de desbetreffende Sampling dan tijdens een reguliere Sampling actie.

Verschillende kanalen

Bij Channel Sampling worden de Samples verspreid via een specifiek ‘kanaal’. Hierbij kunnen we bijvoorbeeld denken aan verschillende ketens van vakantieparken, tankstations, bezorgdiensten of een winkelketen. De Samples worden bij Channel Sampling aangeboden in een display of verstrekt door de medewerkers van de betreffende locaties, in tegenstelling tot reguliere sampling waar onze eigen promotors het grote publiek in hoge aantallen benaderen.

Lage kosten per contact

Door gebruik te maken van de medewerkers van het betreffende kanaal hoeven er geen losse teams te worden ingezet. Hierdoor zijn de kosten voor Channel Sampling relatief laag. Omdat Sampling als doel heeft om de consument kennis te laten maken met een nieuw product, is Channel Sampling het vizier als het gaat om het bereiken van de juiste doelgroep. Uiteraard is dit alleen mogelijk als vooraf de beoogde doelgroep duidelijk in kaart is gebracht. Zo wordt alleen de gesegmenteerde doelgroep in contact gebracht met het product, en gaan we een stap verder voor iedereen die een duidelijk en afgebakend doel heeft gesteld.

Vertrouwen van de consument

Omdat de doelgroep wordt benaderd door personeel dat betrokken is bij de desbetreffende keten, en vaak persoonlijk bekend is met de doelgroep schept dat vertrouwen bij de klant. Er kan middels deze weg nog meer waarde worden toegekend aan de plaats en het gekozen kanaal.

J.u.i.c.e. Promotions

Wil je jouw merk promoten of heb je inspiratie nodig? Wij kunnen je helpen bij het ontwerpen en uitvoeren van promotie acties. Van instore demonstraties tot aan street sampling, wij creëren mooie momenten voor jouw merk. Neem snel een kijkje in ons portfolio of kijk wat voor diensten wij hebben! Neem contact op voor vrijblijvend advies.

WIL JE OOK EEN SUCCESVOL PROJECT MET ONS STARTEN?

NEEM NU VRIJBLIJVEND CONTACT MET ONS OP

KLIK HIER VOOR PROMOTIEWERK